Asti champagne?

 - Één van de meest voorkomende fouten is de Moscato d’Asti d’Asti (of meer familiair droog Asti) met de Champagne te vermengen, en geen fles dat heeft bubbels is een champagne. Deze is Asti’s geval is een mousserende wijn uitgewerkt in de regio waarvan hij zijn naam neemt, in de regio Piemonte (Italië) en de champagne is voornamelijk uitgewerkt in de Champagne regio in Frankrijk, als de redundantie van naam en oorsprong in beide gevallen waardeert. Maar naast deze zeer gemeenschappelijk toeval in de wijnen van ” naam van oorsprong ” is het verschil voornamelijk in de productie, die sterk verschilt van dat van de champagne.

Zijn produceren

De Asti wordt door een natuurlijke methode genoemd Charmat uitgewerkt. Dit wil zeggen dat geen chemisch pyrolyserestproduct is gebruikt als er in de gewoonte met enige mousserende wijnen gebruikt wordt, dat wordt ingespoten gas als een soda was. Dit natuurlijke proces maakt dat hij zeer goed is en dat hij tot de perfecte zoetheid bereikt, kenmerkend voor de Asti, zoetheid dat ook hij op een natuurlijke manier verwerft.

De Asti meestal is van moscato gedaan, anderzijds de Champagne wordt met Pinot noir gemaakt, Pinot Meunier en Chardonnay. Dus voor de hopeloze verschil van grondstoffen, zijn zij twee totaal verschillende producten, hoewel heel veel mensen stil blijven staan bij de vergelijking en de fout maken.

Het perfect combineren: ” De Asti is ideaal als aperitief, met de toetjes mee te gaan en een tafelkleed te realiseren “.

De Asti is een mousserende wijn, in Italië is een van de meest populair, als ze over hem spreken ?hij is een uitstekende mousserende wijn?. In Asti waarin wordt de mousserende wijn geproduceerd, kunnen we naar de muscat wijnstokken kijken die tot zijn mooie landschappen en bergen resulteren, deze druif die een karakteristieke geur naar oranje,honing,fruiten,acacia heeft. Een feit die verandert Asti tot een zeer aromatische wijn.

De Asti zou fruitig kunnen smaken, zeer gebalanceerd en wat zoet. Heeft hij 8 graden alcohol, maar kunnen we hem ook vanaf 7.5 tot 9.5 graden alcohol vinden, het verschil is dat de meeste mousserende wijnen die gewoonlijk in het gamma van de 12 graden alcohol staan, een feit dat maakt hem gemakkelijker te drinken.

Maar hoeweel de meeste van de Asti witte wijnen zijn, niet alle zijn zo. Kunnen we in minder hoeveelheid de rozé Asti’s vinden als de Riccadona Ruby. Deze van ?rozé? soort hebben de gewoonte fruitige aroma’s aan kersen, morellen, moerbeien te hebben, daarom heeft hij deze kleur.

De kwaliteit van de Asti is door de O.B.C.G verzekerd, een instituut die verantwoordelijk voor het controleren en de garantie van de oorsprong’s benaming van de wijnen is. Maar de beste garantie van een Asti is zijn verse en zoete smaak die zal de beste vriend zijn om een bijzondere gelegenheid

Belangrijk: Drink de Asti tussen 6°C en 8°C graden.

 TAGS:Le Fronde Moscato D'Asti 2011Le Fronde Moscato D’Asti 2011

Le Fronde Moscato D’Asti 2011

 

 

 TAGS:Ca' Bianca Moscato d'Asti 2012Ca’ Bianca Moscato d’Asti 2012

Ca’ Bianca Moscato d’Asti 2012

Geef een reactie Asti champagne?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *