Architectuur: de kathedralen van wijn

 -

In de afgelopen jaren, heeft de wijn wereld exponentieel gegroeid, en werd in een jonge en dynamische industrie die aantrekkelijk is voor andere markten. De wijngaarden zijn opnieuw uitgevonden en omvatten een groot aantal van activiteiten en diensten te bezoeken en om hun leven en geschiedenis te kennen.

Dus nu zijn spectaculaire, avant gardiste gebouwen, waar het is zorgvuldig design en architectuur te beëindigen, en worden omgedoopt tot de kathedralen van wijn. Belangrijke architecten zijn de architecten van die wijngaarden die een 90 graden bocht gemaakt hebben en gemoderniseerd worden, altijd gelijk aan de wijsheid van de wijnmaker.

De meest spectaculaire wijngaarden

Marqués de Riscal

We beginnen met wat nu al een klassieker. Ja, je raadt het al, wordt de historische wijnmakerij Marques de Riscal beschouwd als de stad van de wijn, en als zodanig, verdient extra luxe gebouw. Ontworpen door architect Frank O. Gehry in steen, roestvrij staal en titanium kleur en resistente materialen, herinneren, in overmaat, het Guggenheim Museum Bilbao, ontworpen door dezelfde architect.

Bodega Cepa 21

Dit wijnhuis Emilio Moro Groep presenteert een krachtige functioneel gebouw, maar vooral opvallend. Ontworpen door de architecten Alberto Sainz de Aja del Moral en Jose Manuel Barrio Eguiluz, beslaat 6.400 vierkante meter en is verdeeld over drie verdiepingen.

Bodegas Protos

In Valladolid, hebben dit wijnhuis faciliteiten lange traditie uitgegroeid tot een kunstwerk. Een project dat is gedaan door de hand van Richard Rogers, bekend om zijn futuristische gebouwen. Daarom is de wijnmakerij sober en functioneel, uit de buurt van decoraties en artefacten, duidelijk domineren het glas, hout en gepolijst beton. Ze definiëren het doel van deze nieuwe ruimte is “kwaliteit wint, een obsessie van Protos, dat ambitieuze programma’s van I+D+i ontwikkelt sinds meerdere jaren.”

Bodega Irius

Minimalisme. We konden definiëren de wijngaarden Irius in De Somontano Oorspronkelijke benaaming, waar het gebouw niet stands verloren in de plaats. Het is het werk van architect Jesús Marino Pascual, heeft prioriteit gegeven aan duurzaamheid, want het is een bioklimatologische gebouw met een totale energiebesparing van 70%.

Foto’s: ionruiz, jlastras

Geef een reactie Architectuur: de kathedralen van wijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *