5 wijnregio’s die je misschien niet kent maar zou moeten kennen

 TAGS:undefinedWanneer we over wijn en domeinnamen praten, is er onder consumenten een neiging tot conservatisme, in die zin dat het ons veel kost om van streek en zelfs van druivensoort te wisselen, als we eenmaal naar onze smaak de meest geschikte hebben gevonden. Hoewel het waar is dat door het populairder worden van de wijncultuur het mogelijk is geworden dat wijnen met de meest uiteenlopende achtergronden ons bereiken, kost het ons moeite om buiten de twee of drie namen te gaan die we het beste kennen. Hier presenteren we er vijf waarvan je misschien nooit hebt gehoord en zeer de moeite waard zijn.

Canarische Eilanden (Spanje)

Zelfs in Spanje kunnen we wijnstreken vinden die ons verrassen, zoals in het geval van de Canarische Eilanden, met name Tenerife, waar de vulkanische bodem langs de monding van de Teide de wijnen een kenmerkende smaak bezorgt, alsook door bijdrage van Listan druiven gebruikt voor de rode wijnen, en Malvasia, ster van de mousserende wijnen en van witte droge en zoete wijnen.

West Sussex (Engeland)

Behalve om haar bier en sterke drank, is het Verenigd Koninkrijk ook een bezoek om haar wijnen waard, althans sinds men in deze provincie van het zuiden van Engeland het wijn produceren serieus is gaan nemen. Het heeft ideale omstandigheden, met een kalkhoudende grond vergelijkbaar met de Franse regio Champagne, en resultaten die soms niets onder doen voor die van hun collega’s aan de overkant van het Kanaal.

Stiermarken (Oostenrijk):

Een gebied vaak genegeerd ten gunste van de regio’s ten westen van de Donau, maar dat echte juwelen in pacht heeft, in de vorm van wijnen gemaakt van druiven zoals Weissburgunder (Pinot Blanc), Sauvignon blanc, Welschriesling, Grauburgunder (Pinot Gris) en Morillon.

Prince Edward County (Canada)

Deze Canadese zone, die grenst aan de staat New York (Verenigde Staten), heeft naast het hebben van een prachtig landschap ook een zeer gunstig terrein voor de teelt van wijngaarden, overwegend met gebroken kalksteen. Dit draagt bij aan een frisse smaak van de Chardonnay en Pinot Noir die hier worden geproduceerd, hoewel we ook uitstekende voorbeelden tegenkomen van Cabernet Franc, Pinot Gris en Riesling.

Thailand

Werkelijk, in Zuidoost-Azië worden ook druiven geteeld, met welke wijnen worden geproduceerd die echt de moeite waard zijn, vooral die geproduceerd met de Syrah druif, die we aanbevelen om te proberen indien we naar dit afgelegen maar toeristisch land reizen, dat meer bekendheid geniet om zijn resorts en paradijselijke stranden dan om zijn wijnen.

 

 TAGS:Première Bulle FucsiaPremière Bulle Fucsia

Première Bulle Fucsia

 

 

 TAGS:Château Carbonnieux Blanc 2010Château Carbonnieux Blanc 2010

Château Carbonnieux Blanc 2010

Geef een reactie 5 wijnregio’s die je misschien niet kent maar zou moeten kennen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *