5 bestemmingen waar je als wijntoerist je hart kunt ophalen (II)

 TAGS:undefined

In het eerste artikel over de beste plekken voor de wijntoerist zagen we al dat er talloze plekken in de wereld bestaan die de moeite waard zijn om te bezoeken, vooral om het feit dat in deze plaatsen de wijn een centrale plaats in de cultuur inneemt en bijdraagt aan de groei van een gemeenschap. Laten we er nog eens 5 bestemmingen uitpikken die wereldwijd bekend zijn.

1. Baskenland, Spanje

Dit is een van de streken waar gastronomie de boventoon voert. Hier spreken vanzelfsprekend ook hun wijnen een belangrijke rol aangezien de plek aan de voet ligt van de bekende wijnstreken Rioja en Navarra. In de steden aan de kust kunnen we ons laten bekoren door de verscheidene restaurants met Michelinsterren maar ook door oertraditionele bars waar appelcider wordt geschonken en landhuizen waar goed eten een vereiste is ondanks dat je deze plekken vaak niet tegenkomt in een reisgids. De Lukas Gourmet Benta-Berri is aanbevelenswaardig door zijn uitzonderlijke wijnwinkel en de toebehorende bar en restaurant.

2. Franschhoek, Zuid-Afrika

De wijnen uit Zuid-Afrika hebben een steeds betere aftrek in de hele wereld. In het bijzonder in Franschhoek, een gebied met veel wijnkelders en wijngaarden die zich uitstrekken over de hellingen tot aan de rivier. Er zijn verschillende plekken om goede wijnen te nuttigen maar wat vooral wordt aanbevolen is een bezoek aan het hotel Le Quartier Français. De menukaart, geïnspireerd in Afrika, bestaat uit 8 gerechten die samengesteld zijn door de bejubelde chefkok Margot Janse en bevloeid met de goede wijnen uit de streek.

3. Alentejo, Portugal

Ook Portugal is een land bij uitstek waar goede spijzen en dranken op zich al een een reden van bestaan zijn. Alentejo heeft mijlenlange wijngaarden en een eenvoudige keuken op basis van vlees en groenten en waar de tapas een modernere inslag aan de keuken geven. In Tasquinha do Oliveira in Évora schenkt men goede wijnen en voeren de vele soorten tapas de boventoon. Het restaurant Herdade do Esporao is een ervaring op zich als restaurant-wijnkelder waar je op het geriefelijk terras de mogelijkheid hebt om hoogwaardige wijnen te proeven. 

4. Burgenland, Oostenrijk

Slechts op één uur rijden van Wenen ligt Burgenland, een gebied met meren en een adembenemende natuur en een paradijs voor de wijnliefhebbers. De bezoeken aan de wijnkelders maken deel uit van het lokale aanbod voor wijntoeristen. De plaatselijke restaurants Gut Purbach, Mooslechner Bürgerhaus in het prachtige stadje Rust, het Reiter Supreme Hotel, gelegen in het uiterste zuiden van Burgerland, zijn zeker een bezoek waard.  

5. Ashland, Verenigde Staten

De wijngeschiedenis in Oregon begint en eindigt niet meer met Willamette Valley Pinot Noir. De wijnstreek van Ashland telt meer dan 120 samengevoegde wijnkelders die om de stad liggen, die vooral bekend staat om het jaarlijkse festival Oregon Shakespeare.

 

 TAGS:Muga Selección Especial 2010Muga Selección Especial 2010

Muga Selección Especial 2010

 

 

 TAGS:Viña Ardanza Reserva 2005Viña Ardanza Reserva 2005

Viña Ardanza Reserva 2005

 

 

Geef een reactie 5 bestemmingen waar je als wijntoerist je hart kunt ophalen (II)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *