3 kwesties om rekening mee te houden met het drinken van wijn op hoogte

 TAGS:undefined Allemaal hebben we wel eens een keer moeten reizen met het vliegtuig, en dit doen zonder te genieten van een goed glas wijn, kan de reis vermoeiender en minder leuk maken. Gelukkig zijn er mensen zoals Andrea Robinson, één van de 23 vrouwen in de wereld die de graad van Master Sommelier heeft, die met haar ervaring ons eenvoudige tips geeft om de beste wijnen te kiezen terwijl we in de lucht zijn.

1. Zorgen voor de temperatuur

Het is een eenvoudig en heel belangrijk basis aspect bij het schenken van wijn. Over het algemeen bestaat het idee dat het ideaal is om drank te serveren op kamertemperatuur. Dit geldt bijvoorbeeld niet in het vliegtuig. Op hoogten, door druk en andere aspecten, kunnen de smaakpapillen worden beïnvloed en derhalve het genot van wijn. Vraag altijd een gekoelde wijn en zo zal er geen enkel probleem zijn.

2. Houd rekening met de zuurgraad

“De lage druk in de lucht verslechtert je gevoel om smaken te ruiken en voorkomt, samen met de droogte op zijn beurt, dat je deze smaken en zelfs texturen kunt waarnemen”, verzekert Robinson. Dat is de reden waarom het op grote hoogte beter is om een zachtere wijn uit te kiezen in plaats van een sterke of droge, omdat onder deze omstandigheden deze wijnen neigen naar een veel bitterdere en zuurdere smaak dan gewoonlijk.

3. De bereiding van het gerecht zegt meer

Een andere misvatting die wijndrinkers hebben is dat rood vlees gecombineerd moet worden met rode wijn en wit vlees met witte wijn. Hoewel het een kern van waarheid heeft, is het veel belangrijker om aandacht te besteden aan hoe het gerecht bereid is dat je gaat genieten. Bijvoorbeeld, indien het een bordje kip met citroen is, zou een witte wijn fijn zijn maar als hetzelfde vlees geserveerd wordt op basis van peulvruchten of champignons, dan is een rode wijn de beste optie. Alles heeft te maken met de samenhang met de sauzen en de bijgerechten, niet alleen focussen op de basis van eiwitten waaruit het gerecht bestaat.

 TAGS:Aviva Pink GoldAviva Pink Gold

Aviva Pink Gold

 

 

 TAGS:Aviva PlatinumAviva Platinum

Aviva Platinum

Geef een reactie 3 kwesties om rekening mee te houden met het drinken van wijn op hoogte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *