25 raden van wijnproeverij

 - Nu hebt u begonnen de wijnwereld te ontdekken, u begint de druiven, aroma’s te onderscheiden. U hebt enige proeverij notitie bij Uvinum geschreven om met de andere gebruikers mee te delen, Maar het is moeilijk om u veiligheid te nemen. “Geen probleem”We bieden u 25 raden van wijnproeverij aan om u beter te zijn als u de wijnen proeft. Kent u alle deze raden?

 1. Algemeen, de serveren temperatuur van de witte wijn is beter dan deze van de  rode wijn.

 2. De stof van de wijn dat het tandvlees droogt uit zijn zij de tanninen, die uit de huiden, de pitjes en de stengels van de clusters komen. Normaal gesproken zijn ze alleen in de rode wijnen en hij blijkt een uitstekende anticorrosieadditieven één. Visueel is het de gewoonte dat de meeste bezinksel dat we aan de achterkant van de fles vinden.
 3. De wijnen (beide witte en rode wijnen) gewoonlijk geven donkere tonalities indien zij uit wijngaarden van hete zones komen.
 4. Op die leeftijd zijn de rode wijnen in de gewoonte van kleur te verliezen en dat neigt naar kastanjekleur tones. Anderzijds zijn de witte wijnen in de gewoonte kleur te krijgen, tot goude kleuren. In beide gevallen verliest de wijn glans.
 5. Nooit zult u aan iemand die de wijn haat een wijn te proeven : Dat is de naam dat die hebben die de wijn haten of ervan bang zijn.
 6. Na het proeven… De vrouwen die 2 wijn glazen per dag consumeren beter sex hebben dan deze die geen wijn consumeren, volgens een italiaanse studie.
 7. De geur van de jonge wijn heet “aroma“, terwijl bij de wijnen die door veroudering gingen heten ze “bouquet“.
 8. Vanaf dat het wijnproeven gebaseerd is op de aroma’s is, de vrouwen neigne betere proevers te zijn omdat,bijzonder gedurende het voortbrengen tijd, hebben ze een betere zintuig van het ruiken dan de mensen.
 9. De kleur van de rode wijnen is afkomstig van de huid van de druif, die in contact met de most in een proces van maceratie. De witte wijnen niet verzachten niet normaal met de huiden.
 10. De proevers hebben de gewoonte de glas in cirkels te schrijven om de wijn te bewegen en zodat de aroma’s komen uit. U moet normaal niet meer dan 1/3 het glas te vullen om nogal aroma’s te genereren zonder op gevaar af van de wijn om te gooien.
 11. De grootste deel van de wijn wordt in een glas geserveerd met een krom die wordt tot het glas dichtgaan, om de aroma’s te helpen dat ze binnen het glas blijven staan. LDe glazen die worden geopeend zullen de aroma’s verspreiden.
 12. Hoe dunner het cristal van het glas is, beter is om te proeven.
 13. Wanneer u wijn proeft, houd hem in de mond op een ogenblik voordat u hem sluikt, of zels beter, hem uitspuwen (tot een kwispedoor). Wacht u eens op een ogenblik voordat u de volgende wijn proeft om de nasmaak te waarderen.
 14. Een wijn die ruikt naar water wordt verdund” geheten. Hij kan uit druiven gemaakt die gedurende een storm geplukt waren.
 15. Het slechtste plaats om de wijn te conserveren is de keuken. Het is gewoonlijk te warm voor de wijn. En het koelkast is nog een goede optie: ook aan het laagste niveau, het is te koud om de wijn te conserveren.
 16. Als u de wijn en het eten combineert, denk eraan de sinergie of “derde smaak”: zij is een duidelijke smaak die ieder apart geeft.
 17. De smakelijke gerechten die ster zijn hebben de gewoonte geweldig te combineren met smakelije en wijnen; de meeste zoete en lichte gerechten , met zoete en lichte wijnen.
 18. In een wijnproeverij, wordt beter begonnen met de meeste zoete wijnen, gevolgd door de sterke wijnen en ten einde met de meeste zoete wijnen. Dus de eerste wijn zal niet de smaak van de volgende wijn verbergen.
 19. Het wijnjaar wijst niet aan het jaar waarin de wijn gebotteld is, maar het jaar waarin wordt de druif geproduceerd en geplukt.
 20. Er is een juiste en een onjuiste vorm om een wijn glas te houden. U moet de wijn glas op de basis van het glas en niet het glas hetzelf, om de wijn temperatuur niet veranderen.
 21. De Botrytis cinerea is een van de paddestoelen die kunnen helpen om de productie van de voortreffelijkste wijnen ter wereld.
 22. Niet alle de wijnen beter worden door de tijd. In feit, de meeste worden verkocht bereid te consumeren en het is niet mogelijk hen een lange tijd te houden. Alleen enige weinige gekozen wijnen zullen meer dan tien jaar duren.
 23. In tegenstelling wat we denken kunnen, aan het kurk te ruiken zal weinige informatie over de wijn geven. Verlies geen tijd met hem.
 24. De vrouwen, algemeen worden door de wijn sneller getroffen omdat hebben ze minder hoeveelheid van spijsverteringsenzymen die het alcohol adequaat wisselen.
 25. Het woord “terroir” wijst aan, in een strikte zin, het soort van grond waarin worden de wijnstokken geplant waarmee wordt de wijn geproduceert. In een verwijderde zin, het gaat over het combineren vant de grond, de klimaat, de graad van de heuvel, en de zon ligging. Ieder “terroir” is uniek.

Geef een reactie 25 raden van wijnproeverij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *