10 voedingsmiddelen waarvan je dacht dat ze nadelig waren (en ze leveren je voordeel)

 TAGS:undefined

De voedingsdeskundige en schrijfster  Sarah Flower  maakte enige  maanden geleden de waarheid bekend over verschillende etenswaren waarvan men dacht dat ze nadelig waren voor de gezondheid en ze heeft ze voor de ogen van iedereen  in ere hersteld zodat we ze kunnen  opnemen in onze diëten.

Kort en goed, in tegenstelling tot wat we gedurende lange tijd geloofden en door de slechte berichtgevingen erover, kunnen onder andere koffie,  kokosolie  en volle melk voordelig zijn voor de gezondheid.

Bijvoorbeeld, volle melk is voordelig voor je gezondheid en bevat meer voedingsstoffen dan magere melk of halfvolle melk; eieren zijn essentieel eten bij ontbijten voor die mensen die gewicht willen verliezen; huisgemaakte popcorn is een gezonde goedkope snack met weinig calorieën voor iedereen; aardappelen bevatten vitamine C, B6, potasium, calcium, fosfor en zink, en matig koffie drinken kan de gezondheid van de hersenen verbeteren, helpen gewicht te verliezen en het rendement  te verbeteren.

Voor Flower  “gedurende jaren heeft men ons gezegd dat vet slecht voor ons is, eieren ongezond zijn en in plaats daarvan heeft men ons aangezet tot een dieet rijk aan verfijnde en bewerkte voedingsmiddelen. Het is tijd om uit te rusten en te beginnen met het genieten van oorspronkelijk eten –  eieren,  volle melk,  boter, kaas, pindakaas….Alle zijn goed als je de eenvoudige regel volgt: eet ze in zuivere staat”.

“Het is niet het eten dat ons ziek maakt, het zijn alle verfijningen.  Dus moeten  we onze manier van denken veranderen en over de hoeveelheid vet en calorieën heen stappen  en kiezen voor een  dieet rijk aan granen en echt eten”.

De aanbevelingen van de voedingsdeskundige volgend, stellen we  10 voedingsmiddelen voor die, in tegenstelling  tot wat je dacht,  wel goed zijn voor de gezondheid:

  1. Koffie: overmatige consumptie van koffie kan het zenuwstelsel verstoren, gassen  produceren en een laxerend effect hebben. Maar met mate genuttigd, heeft het aangetoond dat de gezondheid van de hersenen verbetert, helpt om gewicht te verliezen,  het risico om aan alzheimer en dementie te leiden vermindert.
  2. Aardappelen: Dit eten is rijk aan zetmeel dat zich omzet in glucose en het suikergehalte van het bloed kan verhogen. Maar het is ook rijk aan voedingsstoffen: een middelmatige aardappel kan 50% van de aanbevolen hoeveelheid per dag van vitamine C leveren,  30% van B6 en 25% van de aanbevolen hoeveelheid  potasium. Bovendien heeft het potasium, magnesium, vitamine B en zink.
  3. Eieren:  Eieren zijn vermeden door het risico van het opnemen van salmonella en hun hoge vetgehalte. Maar  de vetten rijk aan proteïnen zijn gunstig en veroorloven voor een langere  tijd een verzadigd gevoel, waardoor ze ideaal zijn voor degenen die gewicht willen verliezen.
  4. Pindakaas: Velen wijzen de consumptie van pindakaas af door zijn vetgehalte .De aardnoot of pinda is rijk aan proteïne, magnesium, vitamine E, antioxidanten en potasium vezels.
  5. Ingeblikte bonen: Het vocht waarin de bonen geconserveerd worden kan een hoog sodium gehalte bevatten, derhalve moet men met zorg de etiketten lezen. Echter, ze zijn een rijke bron van proteïne en vezels.
  6. Popcorn: Popcorn bewerkt voor de magnetronoven kunnen vol zitten met bewerkte suikers, maar de huisgemaakte popcorn is heerlijk en laag in calorieën.
  7. Volle melk: Velen associëren  volle melk met vetten die schadelijk zijn voor de gezondheid.  Volle melk bevat een grotere hoeveelheid voedingsstoffen dan magere melk of halfvolle melk, het geeft een verzadigd gevoel.
  8. Yoghurt: Velen laten het consumeren van yoghurt door de hoeveelheid van suikers die de fabrikanten toevoegen. Yoghurt met laag vetgehalte, natuurlijke yoghurt en Griekse yoghurt zijn uitstekende  keuzes  rijk aan probiotica.
  9. Zout: Iedereen moet overmatig zoutgebruik vermijden, velen consumeren het door het eten van bewerkte levensmiddelen. Door het thuis koken vermindert men de consumptie van zout en indien men het vervangt door kristalzout uit de Himalaya kan men genieten van  84 mineralen.
  10. Kokosolie: Velen vermijden de consumptie van kokosolie omdat het een verzadigd vet is. Weinigen weten dat het het immuunsysteem stimuleert en bijdraagt aan het verlies van gewicht.

En, net als altijd, geven  wij ook onze raad. Drink wijn met matigheid, leidt een actief en gezond leven en win in kwaliteit!

 TAGS:Honoro Vera 2014Honoro Vera 2014

Honoro Vera 2014: een rode wijn van de DO Calatayud is vervaardigd uit kruidenwijn en grenache van 2014 met 14% alcohol.

 

 

 TAGS:Habla del Silencio 2014Habla del Silencio 2014

 Habla del silencio 2014: een rode wijn van de DO VT Extremadura op basis van de trossen tempranillo en cabernet sauvignon van 2014 14,5% alcohol.

 

 

*Afbeelding: Zach Inglis (flickr)

 

Geef een reactie 10 voedingsmiddelen waarvan je dacht dat ze nadelig waren (en ze leveren je voordeel)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *